Начелник Огњен Милинковић о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Гацку и пројектима чија је реализација у току

Од почетка епидемије у Гацку имамо 866 регистрованих лица на вирус корона, а у последњем таласу који је кренуо половином августа тестирано је 200  наших суграђана, а позитиван тест је имало чак 153, рекао је Огњен Милинковић, начелник Општине Гацко.

Вакцинација у Гацку је на веома лошем нивоу, а другу дозу вакцине примило је 1380 грађана што је веома мало у односу на број становника. У требињској болници од 52 пацијента 20 је из Гацка. Начелник Милинковић упутио је апел свима који нису вакцинисани да то ураде у што скоријем року.

Тренутно су у Гацку актуелни радови на уређењу  централног градског трга и простора испред црквене порте. Радове вриједне 360 хиљада марака  изводи предузеће „Антикорозија“ Гацко  а рок за завршетак је два мјесеца.

Радови на доградњи Дјечијег вртића, вриједни 150 хиљада марака су такође у току и требало би да буду  завршени за 60 дана.

У овој години биће завршени спољшњи радови на спортској дворани, а унутрашњи радови биће настављени наредне године. Један од већих пројеката је и измјештање градске пијаце.

Опширније у тонском разговору: