Nadarene srednjoškolke – Ivana Todić i Ivana Grgur

Početkom novembra u Banja Luci je prvi put održan kamp za nadarene, talentovane i izvrsne srednjoškolce iz Republike Srpske. Učesnici su došli iz 6 gradova i opština, a Gacko i Hercegovinu predstavljale su dvije učenice SŠC „Pero Slijepčević“- Ivana Grgur, gimnazijalka i Ivana Todić, učenica mašinske škole.

Robotika, fizika, razni eksperimenti i još mnogo toga bili su tema ovog zanimljivog naučnog skupa pod nazivom „Nabaci PET-nica“. Njih dvije su išle u pratnji profesorice Olge Lažetić, koja nije krila zadovoljstvo samim učešćem u ovom prestižnom kampu, ali i mladim učenicama koje su se lijepo snašle, pa je Ivana Todić napravila i svog prvog robota.

Za Ivanu Grgur, na ovom kampu, glavna su bila predavanja iz fizike iz koje je i do sada imala značajne uspjehe na takmičenjima u osnovnoj i srednjoj školi.

Profesorica Laura Dostinić ima samo riječi hvale za ovu mladu gimnazijalku koja voli fiziku, ali ulaže i dosta napora da bi došla do odličnih rezultata. Obje Ivane ističu da će se ozbiljno pripremati i za naredna školska takmičenja.

Mi ćemo da dodamo da je zaista veliki prestiž biti među 25 najboljih u RS kada je nauka u pitanju.