Најава: 18. Уличне трке Гацко 2023.

Јавна установа “Културно – спортски центар” Гацко организује 18. Уличне трке Гацко 2023 за полазнике Дјечијег вртића (старија група – предшколци) и ученике Основне школе (централна и подручне школе).

Сви заинтересовани ученици треба да се пријаве код наставника физичког васпитања, а млађи ученици код својих учитеља, односно васпитача. Пријаве се врше до понедељка, 05. јуна до 12 часова.

Трке ће бити организоване у више категорија и то: предшколци самостално и сви разреди самостално осим VII и VIII разреда који трче заједно (одвојено дјечаци и дјевојчице).

Због очекивано великог одзива ученика, одржаће се квалификациона такмичења у понедељак, 05. јуна у 18 часова на Градском стадиону.

Квалификационе трке ће се одржати за све групе појединачно. Пласман у финалне трке оствариће по 10 ученика из сваке категорије.

Финално тамичење одржаће се у уторак, 06. јуна у 20 часова у Немањиној улици.За освојено I, II и III мјесто обезбијеђене су пригодне награде. У случају лоших временских услова, ученици ће бити обавијештени о измјени термина.

НАПОМЕНА: Ученици који не буду учествовали у квалификационим, немају право учешћа ни у финалним тркама.