Најбољи спортисти у 2022. години у Гацку су одбојкашица Дејана Товаришић и кик-боксер Милан Бабић

Најбољим спортистима у прошлој години данас су на свечаној манифестацији Избор спортисте године у Парохијском дому проглашени кик-боксер Милан Бабић и одбојкашица Дејана Товаришић.

Милан Бабић је у 2022.години освојио прво мјесто на Првенству Балкана и пето на Свјетском првенству у Анталији у лоу-кику. Награду најбољег спортисте града добија другу годину заредом јер у својој каријери је 10 пута био првак РС, 8 пута заредом сениорски шампион БиХ, 3 пута сениорски првак Балкана, као и вицешампион Свјестког куп-а и професионални првак Европе у К-1.

Дејана Товаришић је од 2006.године члан ЖОК Гацко, са којим је више пута била вицешампион БиХ, а 5-6 пута била је и члан сенорске репрезентације БиХ. ЖОК „Гацко“ који је тренутно на врху премијерлигашке табеле је изабран за најбољи спортски клуб јер је имао најбољи такмичарски екипни резултат.

Најбољи млади спортиста за прошлу годину је кик-боксер Матеј Мучибабић који је забиљежио треће мјесто на Свјестком првенству за млађе јуниоре, на Балканском Купу је био први у К-1, док је у фул-контакту освојио Првенство БиХ.

Међу 5 номинованих за најбољег тренера проглашен је оснивач и тренер КБК „Тигар“ Веселин Ђуричић.

Начелник општине Гацко Одњен Милинковић је честитао награђенима и захвалио им се што на најљепши начин представљају своју општину.

Најперспективнији спортисти општине Гацко за 2022.годину су: Филип Слијепчевић (ФК „Младост“), Лука Јањић (ОКК „Гацко“), Марко Окиљевић (ОК Гацко), Симонида Гајић (Џудо клуб „Гацко“), Мирјана Мастиловић (КБК Тигар), Чедомир Кошутић (ШК „Младост),Ивана Мирић (СК „Младост) и Марија Копривица (ЖОК Гацко).

Манифестација је одржана под покровитељством Општине Гацко и у организацији Културно-спортског центра Гацко.