Најмлађи полазници Музичке школе одржали интерни час

Први наступи пред публиком битни су за ученике како би побиједили трему, каже наставник Миљан Гутовић.

Полазнице припремног одјељења на клавиру Николија Кундачина и Анастасија Антељ припремиле су сплет  дјечијих пјесмица, као и клавирски дуо-пјесму Звончићи, које су извеле у понедјељак вече у концертној сали Музичке школе. Водитељи су биле основке Јелена Божић и Милица Мучибабић.

Гутовић истиче да је када је музичка култура у питању битна сарадња свих образовних установа на чему ради годинама. Ускоро планирају годишњи концерт у којем би осим ученика Музичке школе учешће узели предшколци, основци и средњошколци.

Иначе, читав свој радни вијек Миљан Гутовић провео је у раду са дјецом. Од осамдесетих година до данас био је наставник у Основној школи.

Учесник је великог броја културних дешавања и има незаобилазну улогу у музичком животу нашег града. Један је од оснивача Музичке школе „Свети Роман Мелод“, која је почела са радом у Гацку у школској 2007/08.години, а осамдесетих година био је међу оснивачима КУД-а „Зеленгора“ и покретач бројних школских секција.

Истакао се својим педагошким радом, а неколицина успјешних ученика освојила је бројне награде на такмичењима. Тренутно подучава ученике на кларинету и клавиру што се тиче Музичке школе, а поносан је на чињеницу да је ученица Ана Додер коју је припремао за такмичење „Ћирилица, чедо моје“ недавно била дио побједничке екипе Основне школе из нашег града.

Послушајте прилог…