Након земљотреса пријављена мања оштећења на стамбеним објектима и одрони стијена у пограничним селима

После ноћашњег низа земљотреса са епицентром у близини Гацка (село Чарађе), јутрос је у кабинету начелника општине одржан састанак Штаба за ванредне ситуације.

Како је речено у Цивилној заштити Гацко имали су пријаве извјесних материјалних штета па је на састанку договорено да општинске надлежне службе одмах изађу на терен и сниме стварну ситуацију.

Што се тиче пријава засад  су то мања оштећења на стамбеним објектима, одрон стијене у близини куће у Казанцима, на путној комуникацији према Вратковићима, обрушавање старих објеката у граду, потврђено нам је из Цивилне заштите.

Како кажу договорено је да ће у наредним данима ускладити радно вријеме према новонасталој ситуацији и бити на располагању грађанима за пријаву оштећења на број телефона – 059-472-602.

Иначе живот у нашој општини се нормално одвија, све организације обављају своје дјелатности, ђаци похађају наставу у Основној школи и Средњошколском центру, а редовно ради и Дјечији вртић, тако да можемо рећи да нема присутне панике код грађана.