Наши основци одишу знањем и спортским  талентом

Ученици Основне школе „Свети Сава“ у Гацку ове школске године имали су одличне резултате на регионалним такмичењима, а успјешни су били и на републичком нивоу.

Да метематика није баук показао је Дејан Бољановић, ученик осмог разреда, који је освојио треће мјесто на регионалном такмичењу, а завидно знање показао је и на републичком. Са њим је радила наставница математике Љиљана Зиројевић.

Викторија Вишњевац, ученица шестог разреда , уз подршку наставника Обрена Дамјанца заузела је високо треће мјесто на републичком такмичењу из православне вјеронауке.

Добри резултати из руског језика настављени су и у овој школској години. Наташа Копривица, ученица 9. разреда, послије одличног трећег мјеста на регионалном, освојила је четврто мјесто на републичком такмичењу. Наташа се припремала у сарадњи са наставницом Драганом Гргур.

Ни српски језик није остао занемарен. Ленка Станић, ученица седмог разреда, заузела је четврто мјесто, а само један бод  дијелио је од трећег пласмана. Ленка је радила са наставницом Вањом Поповић.

Информатичари су били вриједни у протеклом приоду, а Александар Косовић, ученик деветог разреда био је трећи на регионалном такмичењу, а по свему судећи своје знање показаће и на државном такмичењу. Његов ментор је наставница иформатике Зага Радмиловић.

Ни спортски резултати нису изостали. Вођени под сигурном палицом наставника Зорана Видаковића у одбојци и фудбалу дјечаци су заузели друго мјесто. Дјевојчице наше школе добро играју фудбал и биле су друге у регији.  Посебан успјех остварила је свестрана Ивана Кандић, која је заузела друго мјесто у атлетици, а наступала је и за фудбалску и одбојкашку екипу наше школе.

Ивана , као и њене другарице Катарина Бејат и Ивана Лојпур наставиће да се баве спортом.

Основац Митја Савић је предводио нашу одбојкашку екипу, а Милан Вуковић фудбалску.

Честитамо свим основцима који су и ове године учинили да наша школа и град буду поносни.

Слиједи тонски прилог: