Неочекиван успјех младих гатачких кошаркаша

Сезону су кошаркаши ОКК“Гацко“ завршили на првој позицији Друге лиге Исток. „Ми смо постигли више него што смо очекивали“, ријечи су тренера и спортског директора клуба Владимира Вуловића.

Гостујући у Радио Гацку нагласио је чињеницу да су у саставу првог тима све млади момци из Гацка, најстарији, капитен Бошко Прстојевић је 2001. годиште, па је тиме и успјех већи.

Надиграли су екипу из Пала, затим „Игман“, много искусније клубове и тиме се поносе. Доживјели су само један пораз.

У Лиги за првака нису имали среће јер се у првој утакмици, у којој су савладали јаку екипу „Пливу“ из Шипова, повриједио управо капитен који више није могао наступати за тим. Тако су завршили на 4. позицији од 5 екипа. Објашњава да није лако замијенити играча који је један од носилаца игре, посебно плејмејкера.

Наредне године моћи ће се ослонити на већину играча, тим напуштају Супић и Копривица који се ради студија селе у друге градове. Вуловић истиче да је његова жеља да иду даље и напредују и да им је прије свега циљ да и даље развијају љубав према кошарци код дјеце.

Често су и организатори турнира у баскету, што популаризује и кошарку, иако су у питању два различита спорта. Поносан је на чињеницу да је дугогодишњи спортски радник који се посветио управо кошарци, за коју каже да је спорт број један на овим просторима.

Намјера клуба је да одрже бројност дјеце, у којем и даље имају имају око 90 чланова, каже он.

Више у разговору…