Нова предсједница Актива жена СДС Гацко-Јелица Бјековић

Консолидација СДС Гацко настављена је синоћним  јеногласним избором  актуелне одборнице Јелице Бјековић за предсједницу Актива жена ове странке, чиме су даме дале занимљив печат прослави 8. марта.

Жене у СДС-у Гацку истичу да су поштоване, а да о томе много говори и чињеница да су од шест одборника, три представнице љепшег пола. У Извршном одбору од 14 чланова 4 су даме.

Досадашња предсједница која је ту функцију обављала од 2017.године Христина Јањић Зиројевић изразила је захвалност за безусловну подршку чланица коју је, како каже, имала приликом сваке акције, а посебно је истакла лојалност жена СДС-а.

Новоизабрана предсједница Јелица Бјековић је нагласила да је у странци направљено 14 ресорних одбора од којих 30% воде жене, а она је на челу ресора за жене и породицу. Истакла је да ће се посебно бавити проблемима породице, пронаталитетном политиком  и проблемима у здравству.

Одборница са најдужим стажом Вера Тепавчевић је рекла да је СДС увијек била и српска и демократска и самим тим нема разлике између жена и мушкараца.

Предсједник ОО СДС Вукота Говедарица честитавши Осми март дамама, обећао је и даље безрезервну подршку у раду припадницама љепшег пола, истичући да ће све квалитетне идеје жена наћи пут до локалног парламента.

Сви наши саговорници изразили су задовољство што је подршка чланица Актива жена и овај пут била на завидном ниво. Послушајте…