Nova prilika za nabavku mehanizacije iz Mađarske

U toku je drugi javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava zainteresovanim poljoprivrednicima iz cele RS. Reč je o programu podrške mađarske Vlade za kupovinu mehanizacije, opreme i alata mađarskih proizvođača.

Nosilac projekta je Fondacija za održivi razvoj „Progresus“ koja je tim povodom juče u Sali SO Gacko održala prestavljanje programa i približila način na koji mogu aplicirati.

Ovaj put za subvencionisanje opreme u vrednosti i do 70% osim poljoprivrednih proizvođača mogu da apliciraju i prerađivači rekla je predstavnica fondacije „Progresus“ Sara Desančić. Osnovni uslov je da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

Poljoprivredni proizvođači iz Gacka koji su aplicirali za opremu u prvom krugu još čekaju na isporuku mehanizacije. Iz fondacije su rekli da je po ugovoru rok poslednji dan septembra i da će oprema stići do kraja meseca jer je uplaćeno preko 80% sredstava.

Poljoprivrednici na ovaj javni poziv mogu da se prijave do 14. oktobra, a rok za isporuku mehanizacije je 31. avgust 2024.

Više u tonskom prilogu: