Обавјештење из А.Д.“Водовод“ Гацко

Поводом јучерашњег нестанка воде на подручју општине Гацко достављено нам је обавјештење из А.Д.“Водовод“ Гацко. Обавјештење преносимо у цјелини:

Дана 08.10.2021. године дошло је до обуставе уредног водоснабдијевања грађанима Гацка. Наиме, разлог нестанка воде је нелегалан прикључак на главној водоводној линији на локалитету Поникве, Табаковића колибе, који је угрозио само снабдијевање водом потрошачима током јучерашњег дана.

Приликом покушаја уклањања дивљег прикључка, наишли смо на отпор лица које је и извршило исти нелегални прикључак. Обавијестили смо инспекцијске органе који су изашли на лице мјеста и од њих очекујемо предузимање законских мјера. ЈП „Водовод“ ни у једном моменту није свјесно узгрозило јучерашње водоснабдијевање, већ улажемо максималне напоре да грађане уредно снабдијевамо водом, што смо и чинили у претходно веома сушном периоду и поред изузетно лошег стања дијелова водоводних система.

Убудуће против свих лица која на било који начин угрожавају снабдијевање водом односно врше нелегалну потрошњу воде биће поднешене кривичне пријаве и у складу са законом санкционисана. Из горе наведеног јасно је да је разлог прекида водоснабдијевања општине Гацко нелегални прикључак на главној водоводној мрежи који је ту присутан деценију уназад и непрестано узгрожава водоснабдијевање, а не било какав технички квар.  ЈП „Водовод“ не сноси било какву одговорност за прекид водоснабдијевања општине Гацко.

Управа ЈП „Водовод“