Obeležen Dan opštine Gacko- 82 godine od ustanka na Brljevu

Obeležavanje Dana opštine, 6. juna i ove godine je počelo iznošenjem barjaka na brdo Gat. Potom je obavljeno bogosluženje u srkvi Sv. Arhangela Mihaila u Kazancima.

Nakon parastosa koji je služen kod spomenika ustanicima na Brljevu delegacije opštine Gacko, opštinske boračke organizacije i mesne zajednice Brljevo su položile cveće i odale poštu onima koji su pre 82 godine pucali u srce fašizma prvi u Evropi, rekao je u u uvodnom obraćanju profesor Miloš Šuković.

Organizaciju Dana opštine i obeležavanje godišnnjice ustanka je i ove godine na sebe preuzeo Savet Mesne zajednice Brljevo. Pozdravljajući prisutne predsednik Saveta Obren Nikolić je rekao da je mesto na kome se nalaze ravno svetinji i izrazio nadu da će i narednih godina ovaj događaj okupljati stanovnike opštine, a posebno decu koja treba da poznaju istoriju svoga kraja.

O važnosti ustanka govorio je Aleksije Grgur, prisutnima se obratio i vojvoda Slavko Aleksić, a potom su, u okviru kulturno-umetničkog programa nastupila društva „Zelengora“ i „Sava Vladislavić“ kao i guslar Nikola Bošković.

Opširnije u tonskom prilogu: