Obilježen Dan Gatačke brigade

Obilježavanje  Dana Gatačke brigade 7. avgusta je počelo u 9 časova  parastosom  poginulim borcima VRS koji su  u novom hramu Sv. Trojice  služili sveštenici gatačke i avtovačke parohije. Uslijedila je  potom  posjeta spomen sobi a centralna svečanost je upriličena kod spomenika „Kruna gatačkim junacima“ u centru Gacka.

 Podsjećamo da je na svoj prvi  ratni  zadatak  Gatačka brigada krenula na današnji dan prije 27 godina kao interventna jedinica VRS. Dala je nemjerljiv doprinos u odlučujućim borbama  za stvaranje Srpske. Današnja svečanost je prilika da se prisjetimo onih koji su živote ugradili u njene temelje.

Prisutnim porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, predstavnicima boračkih organizacija Gacka i susjednih opština,   privrednog i političkog  života Gacka i građanima naše opštine su se  obratili  načelnik Milan Radmilović i predsjednik opštinske Boračke organizacije Milisav Koprivica.

Vijence i cvijeće na centralno spomen obilježje su položili članovi porodica poginulih boraca, predstavnici opštine Gacko, R i TE Gacko, predstavnici Boračkih organizacija Gacka, Bileće, Trebinja, Nevesinja kao i predstavnici Specijalne jedinice policije.

Nakon toga je u holu preduzeća „Jugoprevoz“  Gacko  otkrivena spomen- ploča četvorici radnika ovog preduzeća , poginulih u minulom odbrambeno-otadžbinskom ratu – Tomu Miloviću, Ranku Miloševiću, Vukadinu Vukoviću i Relji Koprivici.

U 12 časova je promovisan multimedijalni projekat „Ratni put Gatačke brigade od 1992 – 1995 godine“