Одбојкашице доминантно против „Бимал Јединства“- 3:0

Одбојкашице „Гацка РД Свислајон“  су надомак обране титуле првака БиХ. Оне су синоћ на свом паркету савладале највећег ривала, екипу „Бимал Јединства“ из Брчког резултатом 3:0, по сетовима (25:19, 25:11, 25: 22).

Гачанке су од самог почетка утакмице играле сигурно, без осцилација, па чак при вођству од 8:1 у трећем сету нису губиле концентрацију, бориле су се за сваки поен, због чега их је публика наградила бурним аплаузима и навијањем.

Актуелне шампионке ове године у домаћим такмичењима нису знале за пораз.

Једна од најбољих играчица домаће екипе Јелена Станимировић презадовољна је игром свог тима у првом финалном мечу.

„Биле смо доминантне од почетка, направиле смо тај први корак јер нас сада само једна победа дели од титуле. Очекивале смо мало већи отпор „Бимал Јединства“, али мислим да смо добро одиграле и нисмо им дале простора да играју своју игру“, рекла је Јелена.

Тренер гошћи Радмила Марковић, видно разочарана игром својих одбојкашица, нада се много бољој партији у Брчком за седам дана.

„Ово је била потпуна доминација екипе Гацка, иако су били фаворити, очекивала сам већи отпор мојих играчица. Надам се да ћемо за седам дана пред нашом публиком одиграти боље. На мени је да дјевојке увјерим да оне могу играти са екипом из Гацка. Ово вечерас је био дебакл“, истакла је Марковићева.

Помоћни тренер „Гацка“ Горан Копривица се захвалио публици која је, како каже, увијек њихов седми играч. „Што се тиче дјевојака одиграле су све по договору и како треба“, истиче он. За њега је ово очекиван резултат, јер добро познају екипу из Брчког, са којом је ово већ пети сусрет у сезони. Честитао им је улазак у финале.

Према ријечима Јелене Станимировић најбољи поклон вјерној публици била би одбрана титуле. „Сутра ћемо одморити, а одмах затим крећемо у припрему за меч у Брчком. Наша верна публика је и данас дошла у невероватном броју, а прате нас и на гостовањима. Верујем да ћемо успети и пехар донети у Гацко“, рекла је она.

Тонски прилог са утакмице слушате сутра у емисији посвећеној спорту од 13 часова и 30 минута.