Odbojkašice u četvrtak protiv „Bratislave“

Nakon još jedne pobjede u ligi pred odbojkašicama je velika utakmica. Danas putuju u Bratislavu da bi u četvrtak 14. decembra sa početkom u 17h odigrale prvu utakmicu 1/16 finala CEV Challenge Cup-a sa timom Strabag VC Bratislava. Revanš je u Gacku početkom januara. U sezoni 2013/14 ekipa ŽOK „Gacko“ po prvi put učestvovala je u Čelendž kup-u.

Podsjećamo da su u subotu odbojkašice Gacka pobijedile u Palama domaćina ŽOK“Jahorinu“ maksimalnim rezultatom 3:0 u utakmici 10. kola Premijer lige BiH. Prva dva seta nisu bila laka, naše djevojke su ih dobile sa 25:20 i 25:23, u trećem setu su bile dominantne i pobijedile Paljanke sa 25:17. Odbojkašice Gacka ostaju na trećem mjestu, a osvojile su 24 boda. Na prvom je bez poraza Bimal Jedinstvo sa 30 bodova, dok je na drugoj poziciji Kula-Gradačac koja ima 27 bodova.

A utakmica u evropskom Kup-u nije sve što naše odbojkašice  čeka u ovoj sedmici. U povratku će u subotu odigrati susret 11. kola Premijer lige BiH u Modriči, poslednjeg u jesenjem dijelu sezone. Dakle, dosta posla pred kraj godine za naše uspješne sportiskinje. Mnogo sreće za njih!