Odbornici SO Gacko zasijedali po 25-ti put

Prošlogodišnji budžet, stanje u „Vodovodu“ i „Komusu“ i prijedlozi mjera neke su od tema koje su razmatrali odbornici na jučerašnjoj sjednici.

Kratakom dnevnom redu od 7 tačaka predviđenih za 25-tu redovnu sjednicu na samom početku su dodate još dvije- prijedlog Odluke o izgradnji centralnog spomenika poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata i imovinsko-pravni poslovi.

Izvještaj o izvršenju budžeta koji je odbornicima prezentovao Dragan Papović- načelnik Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti je pokazao da smo prošlu godinu završili u minusu. Papović je rekao da se u opštinsku kasu u 2015-toj godini slilo 9 994 245 KM, dok je potrošeno 10 170 259 maraka, pa je iskazani deficit oko 176 hiljada maraka. Papović je naglasio da taj iznos neće predstavljati problem za saniranje i isplate u narednom periodu. Nakon kraće diskusije, od 16 prisutnih, 10 odbornika je bilo za, tri su bila uzdržana, a tri protiv.

Odbornici su razmatrali i Izvještaje o radu i planove mjera za dva javna preduzeća- „Vodovod“ i „Komus“ iz kojih se moglo zaključiti da su ove firme u teškoj finansijskoj situaciji i da je neophodno ozbiljno uključivanje svih relevantnih faktora kako bi se iznašla rješenja i osigurao njihov opstanak.

Odbornici su donijeli odluku da se povodom slave opštine, na Trojičindan, Povelja opštine Gacko dodijeli Ženskom odbojkaškom klubu „Gacko“, a Plaketa Svete Trojice Danki Ilić, učenici muzičke škole „Sv. Roman Melod“.

Podršku su odbornici dali i izgradnji centralnog spomen obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata iz Gacka koji će biti podignut u centru grada.

Kada se odlučivalo o imovinsko-pravnim poslovima,u dijelu koji se odnosio na odluku o eksproprijaciji nad zemljištem nad kojim je proglašen javni interes, odbornik Desko Mastilović je napustio sjednicu smatrajući da se time omalovažava skupština.

Usvajanjem i ove tačke dnevnog reda i odborničkim pitanjem završena je 25-ta sjednica opštinskog parlamenta.

 

so gacko 1