Одржан концерт „Музика и хуманост“ Музичке школе „Свети Роман Мелод“

Пред пуном салом Дома културе у уторак 30. маја одржан је завршни концерт Музичке школе „Свети Роман Мелод“ Гацко под називом „Музика и хуманост“.

Публика је уживала у класичној музици коју су извели ученици Музичке школе на клавиру, виолини, флаути и гитари, као и у бројним нумерама малог и великог хора, чиме су представљени резултати рада у протеклој школској години.

На концерту су се представили и гости из „Дјечијег вртића“, ОШ „Свети Сава“, КУД-а „Зеленгора“, КУД-а „Сава Владиславић“, Етно групе „Свети Димитрије“ из Невесиња, Црквеног хора „Света Јелена Анжујска“. У програму је уз подршку хорова наступио и ђакон Дејан Ивановић, а заједно су извели пјесму „Волим те, Србијо“

Вече богата културом и музиком имала и је и хуманитарни карактер- од улазница су прикупљена средства у износу од 760КМ за лијечење сестара Вјере и Слободе Вукосав из Невесиња.

Директорица Музичке школе „Свети Роман Мелод“ Драгана Будалић захвалила се вриједним ученицима, наставницима, установама у Гацку са којима имају одличну дугогодишњу сарадњу и наравно публици која је с пажњом одслушала богат програм. Истакла је да је главни организатор концерта био наставник Бојо Милошевић.

Издвојићемо дио овог фантастичног концерта у којем су спојени музика и хуманост, а отворен је кореографијом коју су извела дјеца из вртића под називом „Не ругај се“. Кроз програм нас је водила Марија Вучић.

Више у прилогу….