Održan turnir u streljaštvu „Gacko 2018“

Peti turnir u streljaštvu „Gacko 2018“ koji je održan u nedjelju 3. juna okupio je do sada najveći broj strijelaca iz cijele BiH. Turnir se tradicionalno održava u okviru obilježavanja slave grada. 45 strijelaca takmičilo se u disciplinama vazdušna puška i pištolj, u najjačoj seniorskoj kategoriji, po međunarodnom programu.

„Sa velikom radošću dolazimo u Gacko našim sportskim prijateljima koji sa nama takođe održavaju dobre odnose i dolaze na naš turnir. Momo Vuković je jedan od stubova streljačkog sporta u BiH“, rekao je predsjednik Streljačkog saveza BiH Nijaz Šahinović.

Predsjednik SK „Mladost“ Dragan Jeremić prezadovoljan je razvojem turnira koji okuplja sve veći broj takmičara, a cilj im je da u narednom periodu zadrže standardnu drugu poziciju u Republici Srpskoj.

Šahinović i Spaso Škoro su u nekadašnjoj Jugoslaviji  bili državni reprezentativci. Škoro koji je bio u ulozi delegata i sudije na turniru takođe je izrazio veliko zadovoljstvo zbog odličnog odziva strijelaca, kao i nadu da će se organizator dobro pokazati.

U disciplini vazdušna puška prva je bila Ema Imširović iz Zenice, a u muškoj konkrenciji prvo mjesto je zauzeo Matej Rašić iz Teslića. Na vazdušnom pištolju najbolji plasman imali su takmičari SK „Geofon“ Teslić, a prvi je bio Siniša Petković. Najbolji rezultat  SK „Mladost“ Gacko postigla je Jelica Vuković koja je osvojila treće mjesto na vazdušnoj pušci.