Одржана Пета редовна сједница СО Гацко

Јуче је одржана 5. редовна сједница СО-е Гацко. Дневни ред од 25 тачака је допуњен и Одлуком о кредитном задужењу Општине Гацко  у износу до 7 милиона марака. Прије усвајања дневног реда одборницима се обратио начелник општине Гацко Огњен Милинковић а поводом пожара у насељу Воћњак  у којем су без крова над главом остале двије породице.

Начелник је нагласио да Општина Гацко стоји на располагању  за сваки вид помоћи овим породицама. „Контактирао сам Управу Р и ТЕ Гацко, Термоградинг, Црквену општину и одређен број људи и урадићемо све што можемо да се куће обнове што прије“, казао је Милинковић.

Да је неопходна помоћ да се што прије саграде куће угроженим породицама сагласили су се и сви одборници.

У наставку скупштинског засједања усвојен је Извјештај о раду начелника општине Гацко и Општинска управе за 2020. годину као и Извјештај о извршењу буџета за прошлу годину, те Извјештај о реализацији капиталних пројеката у претходној години.

Зелено свјетло је дато Извјештајима о реализацији програма коришћења прихода по основу накнада од вода, накнада за шуме и по основу експлоатације минералних сировина у 2020. години.

Усвојени су такође Извјештаји о стању спорта и културе у минулој години као и Приједлог одлуке о покретању иницијативе за изградњу зграде за младе брачне парове те за проглашење непокретног културног добра“Гат“ од изузетног значаја.

На приједлог  скупштинске већине усвојена је Одлука о кредитном задужењу Општине Гацко у износу  до 7 милиона марака.