Oдржана промоција књиге „Копривице 200 година у Гатачкој Градини“ аутора Стојана Копривице

У суботу вече у препуној сали Дома Културе уприличена је промоција књиге „Копривице 200 година у Гатачкој Градини“ аутора Стојана Копривице.

„Стојан Копривица се прихватио тешког, одговорног и племенитог посла да напише монографију о својој породици и да постави камен темељац  који ће будућим генерацијама бити путоказ да сазнају истину одакле потичу. Он се показао као искусан приповједач са смислом да причу приближи читаоцима“, истако је један од рецезената књиге Момчило Голијанин.

Према ријечима књижевника Момчила Копривице књига је помен прецима, а подсјетник насљедницима.

„Она је темељ прошлости, сакупила је све братственике, а Стојан нас учи како се воли завичај, како се чува традиција и морално наслеђе предака“, истакао је Копривица.

Рецезент , магистар књижевности Алексије Гргур, у суботу вече је рекао да је значај ове књиге извлачење знања из прошлости да би знали шта нас чека у будућности. Стојан Копривица је ризничар народног блага и човјек код кога би се требало отићи да би знали шта је било и шта ће бити, каже је Гргур.

Према ријечима Аћима Вишњића, магистра књижевности, љепота Градине се огледа на свим фотографијама у овој књизи. Вишњић се осврнуо на графичку љепоту монографије.

„Моја књига је моја прича о селу Градина, скромна монографија о селу у коме се живот одвија од праисторијских времена. То је прича о породици Копривица која покрива 200 година живота. Имамо своју прошлост, своје претке и не смијемо их заборавити“, истако је аутор књиге Стојан Копривица. Модератор вечери била је пјесникиња Драгица Ивановић, а у програму су учестовали Мушка пјевачка група КУД-а „ Сава Владиславић, женска пјевачка група друштва „Тешан Подруговић“, сестре Радмиловић, те гуслари Никола Копривица и Радан Лале Бјелоглав.

Слиједи звучни запис: