Одржана промоција књиге „Сећања и виђења“ проф. др Радмила Рончевића

У оквиру Ћоровићевих сусрета  историчара у Гацку је у суботу у Парохијском дому промовисана књига „Сећања и виђења“ проф. др Радмила Рончевића, српског хирурга, универзитетског професора и научног савјетника, који је рођен у овдашњем селу Жањевици.

О књизи су говорили проф. српског језика Милош Шуковић, проф. свјетске књижевности Алексије Гргур, потпредсједник општинског одбора СКПД  „Просвјета“  Радомир Вучковић и аутор књиге.

„Књига је дошла као плод  духовне, интелектуалне и емотивне љубави. Слутим пишчеву намјеру  да и на овај начин остави траг за собом“, истако је проф. Милош Шуковић.

„Читајући књигу нама кроз главу пролазе слике свега оног што смо могли видјети живећи на селу“, истекао је проф. Радомир Вучковић. Он је ову књигу посматрао и са географског аспекта.

Професор свјетске књижевности Алексије Гргур је нагласио да је у суботу изабрао да говори о суштинској бити ове књиге, а то је однос човјека и историје.

Аутор књиге проф. др Радмило Рончевић је истакао да му је част и задовољство говорити о својој књизи у Гацку и да му је ова промоција много дража од оних одржаних у Новом Саду и Београду.

Слиједи тонски запис: