Одржана скупштина Удружења пчелара

Ових дана одржана је  скупштина Удружења пчелара наше општине на којој је разматран Извјештај о раду  Удружења и финансијски извјештај  за протеклу годину, а било је ријечи и о висини  чланарине  у текућој години .

Почетком протекле године Удружење је пројектом „ВИА ДИНАРИКА“  подијелило  сваком регистрованом пчелару канту за мед, а у склопу истог пројекта уручено је и 6 парних топионика са пресом за топљење воска које могу користити сви чланови.

Када је у питању изгон  пчелињих друштава на територију наше општине удружењима пчелара у окружењу достављена је одлука да изгон може да се врши искључиво по Закону о пчеларству РС.

Удружење пчелара је аплицирало и за пројекат  набавке пчеларске опреме који рализују Владе Мађарске и Републике Српске. Мађари пројекат финансирају са  са 70 %, док би 30% средстава финансирало удружење. Одговор се очекује у наредном периоду.

 И на крају рецимо да је Удружење пчелара крајем  прошле године добило своју канцеларију, а заинтересовани  могу да се јави сваког петка од 10 до 12 часова.