Одржана Светосавска академија у Гацку

Химном Светом Сави у извођењу хора „Света Јелена Анжујска“ јуче је у холу СШЦ „Перо Слијепчевић“ почела свечана академија у част првог српског просветитеља и архиепископа.

У име организатора професоре, ученике и госте поздравили су предсједник општинског одбора „Просвјете“ Радомир Вучковић и директор СШЦ-а Александар Пуровић.

„Пут Светог Саве је пут братољубља, просветитељства, културе, пожртвовања, градитељства, праштања, узајамне и непосредне љубави у свези мира, пут истине и правде а не лажи и крађе, пут трудељубља и поштења, а не преваре и корумпираности и нерада“, истакао је у својој бесједи ђакон Срђан Милошевић.

Пригодан рецитал у славу светитеља припремии су ученици ове образовне установе на челу са професорицом Горданом Вуковић.

Светосавска академија била је прилика да се уруче награде побједницима овогодишњег конкурса на тему „Светосавље, наша звијезда водиља“ у организацији општинског одбора СКПД „Просвјета“. Најбољи рад написао је гимназијалац Огњен Бошковић, друго мјесто припало је Маји Матковић, а треће основцу Богдану Матковићу.

Награђени су и ученици СШЦ-а који су у протеклој школској години постигли резулате на такмичењима републичког ранга.

Ученици четвртог разреда гимназије на челу са ментором Јованом Петковић Аћимовић освојили су прво мјесто на републичком такмичењу из демократије. Ђорђе Јегдић био је први на републичком такмичењу из механике а припремала га је професорица Миланка Окиљевић, а прво мјесто на републичком такмичењу у одбојци освојила је женска одбојкашка екипа школе заједно са тренером Раданом Поповићем.

Из Основне школе „Свети Сава“награђена је ученица Викторија Вишњевац за освојено 3. мјесто на републичком такмичењу из вјеронауке.

Организатори Светосавске академије били су општински одбор „Просвјете“, СШЦ „Перо Слијепчевић“ и Црквена општина Гацко.

Слиједи тонски прилог: