Održana uspješna akcija čišćenja grada

Crkvena opština Gacko juče je organizovala veliku akciju čišćenja grada i okoline u saradnji sa javnim ustanovama, državnim i privatnim preduzećima, udruženjima i školama.

Akcija je bila uspješna, odazvao se veliki broj građana a čišćeni su magistralni pravci ka Foči, Bileći i Nevesinju, kao i najugroženiji dijelovi grada.

„Briga crkve odnosno hrišćana za životnu sredinu nije nešto što je neobično već se od Starog zavjeta pa kroz Novi  provlači da je priroda nama data na upotrebu ali i na brigu i staranje“, rekao je starješina Hrama Svete Trojice Velimir Kovač.

Ovom prilikom načelnik Komunalne policije Goran Savić je obećao veće kontrole kada je u pitanju odlaganje otpada.

Učesnici kažu da je za učešće bila potrebna najviše dobra volja, ali i organizacija. Bilo je i građana koji su inspirisani akcijom očistili javne površine u blizini svojih stambenih objekata, što je takođe bila ideja vodilja organizatora.

U akciji su učestvovali predstavnici Opštine Gacko, preduzeća RiTE, JP „Komus“ i „Vodovod“, Turističke organizacije Gacko, Crvenog krsta, SŠC „Pero Slijepčević“, preduzeća „Antikorozija“, Centra za socijalni rad, Kulturno-sporstkog centra, Udruženja DDK Gacko, Udruženja lovaca i ribolovaca „Vranjača“ i Planinarskog društva „Volujak“.

Više u prilogu….