ОИК Гацко тражила од ЦИК-а поновно бројање гласова на 3 бирачка мјеста Прелиминарни резултати говоре: Јелена Тривић је побиједила у Гацку

Према ријечима предсједника ОИК-а Гацко Љубомира Бештића ова комисија је у раним јутарњим часовима упутила захтјев ЦИК-у за поновно бројање гласова на три бирачка мјеста.

У питању су 2 мјеста у граду, 001 и 005, која су се налазила у ОШ „Свети Сава“ Гацко, и бирачко мјесто Врбовац, гдје гласачко право може остварити 17 становника општине Гацко.

Према Бештићевим ријечима на бирачком мјесту 001, спорни су гласови ПДП-а за Парламент БиХ, у Врбовцу је затражено поновно бројање за све нивое власти, једном ријечју све је спорно, па чак и број изашлих мјештана.

А на бирачком мјесту 005 није у сагласности број издатих листића и оних који су се нашли у кутији, разлика је у једном листићу (528/527), а дискутабилан је и број неважећих гласова ( 18 или 14).

Бештић тврди да ћемо благовремено добити резултате и одговор ЦИК-а.

Ако се узме у обзир да је према ријечима Бештића спорно 42 гласа ПДП-а на бирачком мјесту 001, онда до већих промјена не може доћи, уколико поштујемо принципе математике и логике.

Ипак, господин Бештић неће да прејудицира, како каже, не жели да било ко буде оштећен.

Подсјећамо на прелиминарне резултате ЦИК-а, који кажу да су Гачани дали повјерење Јелени Тривић из ПДП-а у трци за предсједника, која је добила 2 768 гласова (50,33%), док је кандидат СНСД-а Милорад Додик добио 2 571 глас или 46,75%.