„Onostranost je prilika“ književni debi Marije Šuković predstavljen publici u Gacku

Proteklog petka u Gacku je predstavljena prva zbirka pesama mlade pesnikinje Marije Šuković „Onostranost je prilika“.

Gluma, teatar, pesništvo, modeling, različite su umetničke forme kroz koje Marija Šuković nastoji da izrazi svoj, po svemu sudeći, veliki dar.

Ova upečatljiva mlada osoba pred kojom je, verujemo, bogata karijera, plenila je šarmom i harizmom. Već sam naziv zbirke ukazuje na originalnost i autentičnost njene pojave na umetničkoj sceni. Srećna je, kaže, što su je sa toliko pažnje podržali u gradu koji jeste njena kuća.

O pesmama sakupljenjim u zbirku „Onostranost je prilika“, na svoj način govorio je profesor književnosti Miloš Šuković nastojeći da u drugi plan stavi činjenicu da je otac pesnikinje i, kao takav, izbegne zamku pristrasnosti.

“To su njene teme i dileme, nešto ukradeno od naših i njenog života, pokušaj da se tkanjem duha i smisla nadiđe sada i ovde koji su zatitni znak lirike“, rekao je profesor Šuković.

Iza uspešne organizacije prve pesničke večeri stoji KSC Gacko. Jelena Glogovac Savić je istakla da su veoma ponosni što su na ovaj način mogli da pokažu koliko podržavaju mlade, talentovane ljude ponikle u ovom gradu.

Osim Marijinih pesama, publici je svoje stihove čitala gošća na promociji, pesnikinja Dragica Ivanović. Sjajnoj atmosferi koja je te večeri vladala u prijatnom ambijentu Parohijskog doma doprineli su i zvuci gitare koju je svirao Miloš Milidrag.

Nakon Gacka, Marija je svoju zbirku predstavila i publici u Trebinju.

Opširnije u tonskom prilogu: