Osvajači KUP-a RS – SK“Mladost“ Gacko

Uz veliki entuzijazam i lična odricanja osnivača, SK“Mladost“ od početka rada 2003. godine do danas bilježi zavidne rezultate. Deveti put zaredom naši strijelci su osvojili KUP RS u seniorskoj kategoriji, tako da je još jedan pehar za ovaj postignuti uspjeh ostao u trajnom vlasništvu kluba. Finale je održano u nedjelju u Gacku, a učestvovalo je 5 ekipa.

Osim Gacka nastupili su strijelci sokolačkog „Glasinca“, SK „Rudar-S“ iz Ugljevika, Leotara iz Trebinja i SK „Sveti Dimitrije“ iz Nevesinja. Drugo mjesto je pripalo ekipi „Glasinac“, a treće SK“Rudar-S“. Pojedinačno najbolji su bili Jelica Vuković iz naše „Mladosti“ i Nemanja Debelnogić iz „Glasinca“.

Osvajači KUP-a su samim tim i domaćini narednog, tako da se naši strijelci mogu pohvaliti da su već osmu godinu bili u ovoj ulozi koju su, sudeći prema impresijama gostiju i ovaj put odlično odigrali.

Iako je ovo veoma skup sport, za koji društvena zajednica nema mnogo sluha, strijelci gatačke Mladosti su u vrhu streljaštva u RS i BiH već od 2005-te godine.

Podsjećamo i da je u subotu održan jubilarni deseti Mitrovdanski turnir, u kojem zbog niza problema ovaj put nisu mogli da učestvuju mnogi članovi SKI“Gacko“. Prvo mjesto je zauzeo klub „Orao RVI“ iz Bijeljine, na drugom je „Banja Luka“, treći su Nevesinjci. Turnir je bodovan i kao završno kolo Lige invalida RS u kojoj je najbolji SKI „Banja Luka“.

O tome kako je bilo tokom oba takmičarska dana razgovarali smo, na početku finala Kup-a sa trenerom domaćeg kluba Momirom Vukovićem, a zatim i sa predstavnicima gostujućih klubova i takmičarima i svi su izrazili zadovoljstvo organizacijom finala. Domaćini naravno zadovoljni i još jednom titulom.

Više u prilogu…