Освештана спомен плоча погинулом гатачком борцу Небојши Шупићу

Данас је у просторијама предузећа ДОО „Сафир“  ( бивше Грађевинско предузеће) откривена и освештана спомен плоча погинулом гатачком борцу Небојши Шупићу. Један од најмлађих бораца из Гацка погинуо је на дубровачком ратишту 1992. године а био је радник Грађевинског предузећа „Гат“ Гацко. На иницијативу Борачке организације Гацко, уз свесрдну помоћ Општине Гацко постављено је споме обиљежје  и како је истакао Слободан Илић, предсједник Координационог одбора БО источне Херцеговине, тиме су завршене активности постављања спомен плоча погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у  предузећима и установама у којима су били запослени.

Освештању спомен плоче су присуствовали родитељи погинулог борца и остала родбина, представници Борачке организације, начелник општине Огњен Милинковић, предсједник СО-е Гацко Рајко Паповић и саборци погинулог борца Небојше Шупића.

„Нека је вјечна слава свим палим борцима ВРС  који су живот дали за своју Отаџбину да би ми данас могли да живимо у слободи“ – рекао је након освећења спомен плоче свештеник Саша Којовић. Потом је уприличена посјета Спомен соби гдје су прислужене свијеће и положено цвијеће. Опширније у прилогу: