Otvorena izložba „Maske“, vajarke Biljane Grubač

U organizaciji JU „Kulturno sportski centar“ sinoć je u Gacku upriličena  izložba radova pod nazivom „Maske“, vajarke Biljane Grubač iz Trebinja.

„Vajarstvo je majka svih umjetnosti.Ona je jedno laskanje tijelu, prvenstveno jer je takvo i kroz istoriju umjenosti plasirano.Ovo što mi večeras imamo na zidovima je treća dimenzija naše duše, našeg duha, viđena njenim  trećim okom i treba da probudi inerakciju u nama samima da i mi postavimo pitanje šta je ono što mi jesmo kada naše maske padnu“, rekla je  stručni  saradnik za umjetnost u Kulturno sportskom centru ,akademska slikarka, Jelena Glogovac Savić otvarajući izložbu.

„Ovdje se radi o realnim potretima meni  dragih ali i intresantnih ljudi, čije su životne  priče i posvećenost bile inspiracija da ih ovjekovječim kroz ovu vajarsku priču, rekla je sinoć autorka iložbe Biljana Grubač.

Radovi su reljefnog ali i kolažnog tipa, nikad ne prelaze u slikarsku formu, već se odražava vajarsko-slikarska dominacija.

Izložbu Biljane Grubač podržali su sinoć ljubitelji umjetnosti iz našeg grada, brojne kolege, ali i učenici Srednjoškolskog centra „Pero Slijepčević“  gdje je zaposlena kao profesor likovne kulture  od 2015 godine.

Biljana Grubač je akademski vajar. Do sada imala dvije samostalne izložbe, 2012. i 2013. godine u Banja Luci, kao i osam kolektivnih izložbi u Trebinju i Beogradu.