Pobjeda za MOK „Gacko“ i ŽOK „Gacko“

Protekli vikend a i sedmica pred nama su u znaku odbojke. U utakmicama 6.kola Premijer lige BiH gatački odbojkaši i odbojkašice bili su uspješni, zabilježili su po jednu pobjedu.

U subotu su u sportskoj dvorani u Gacku naši odbojkaši savladali maksimalnim rezultatom 3:0 ekipu Domaljevca. Sudeći po setovima, reklo bi se bez problema jer gosti, naročito u prva dva seta nisu uzeli mnogo poena, bilo je 25:15 i 25:11. Za nijansu bolju igru ekipa Domaljevca je pokazala u trećem setu, ali odbojkaši Gacka su i ovaj set završili u svoju korist rezultatom 25:20.

Zahvaljujući ovoj pobjedi sada su naši momci na dobrom 3.mjestu na premijerligaškoj tabeli.Već u srijedu putuju u Kakanj gdje će sa domaćinom odigrati utakmicu 7.kola Premijer lige. Neće mnogo odmarati, u subotu u narednom 8.kolu na domaćem terenu dočekaće Bosnu iz Sarajeva.Ovaj susret počeće u 18h.

Proteklog vikenda bile su uspješne i djevojke koje su u Tuzli savladale „Slobodu“ sa 3:1. Po setovima utakmica je izgledala ovako: 21:25, 26:28,25:17 i 14:25.
Dakle nakon vođstva od 2:0,u trećem setu naše djevojke su izgubile, ali za četvrti su očigledno imale dosta više snage,pa je domaćin uzeo samo 14 poena.

Ono što očekuje djevojke za dva dana jeste još jedan ispit pred domaćom publikom. U srijedu 30.novembra u Gacku će se odigrati utakmica 7. Derbi kola Premijer lige BiH, u kojoj će Gačanke snage odmjeriti sa ekipom BL Volej iz BL.

Ovaj banjalučki tim trenutno je prvoplasirani na tabeli,“Gacko“ zauzima drugu poziciju, dok je „Bimal Jedinstvo“ iz Brčkog treće,sa jednom utakmicom manje.
Gust raspored imaju i odbojkašice ove sedmice, uz to i jake protivnike. Nakon susreta sa klubom „BL Volej“, djevojke u subotu u 8.kolu putuju u Gradačac gdje će se sastati sa OK „Kula Gradačac“.