Počinje humanitarni Božićni turnir u malom fudbalu i basketu

Srpski narodni pokret (SNP) 1389 u saradnji sa Kulturno sportskim centrom i Crvenim krstom i ove godine organizuje humanitarni Božićni turnir u malom fudbalu i basketu.

Turnir počinje danas, 3. januara i traje do četvrtka 5. januara, a održava se u sportskoj dvorani. Sva prikupljena sredstva biće uručena socijalno ugroženim porodicama u gradu.

Do sada je prijavljeno 20-ak ekipa u malom fudbalu i oko 10 u basketu, kažu organizatori. Kotizacija za učešće je 50 maraka za ekipe u fudbalu, a 30 za basket. Ta sredstva i ona koja budu prikupljena od dobrovoljnih priloga gradjana tokom turnira biće dodijeljena najugroženijima.

U akciju se uključila i Opština Gacko, kao i brojni privrednici iz opštine. Ovo je već četvrta godina da Srpski narodni pokret  1389 uz pomoć prijatelja organizuje ovo sportsko humanitarno dešavanje povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

Utakmice u sportskoj dvorani počinju danas u 14h. Snage će odmjeriti 9 ekipa u malom fudbalu. Organizatori pozivaju sve dobronamjerne građane i ljubitelje sporta da ih podrže kao i prethodnih godina.