Polu-sezona- treće mjesto za ŽOK „Gacko“, četvrto za MOK „Gacko“

Proteklog vikenda odbojkašice i odbojkaši su odigrali utakmice 11.kola Premijer lige BiH. Odbojkaši su i pored dobre igre poraženi na svom terenu, a djevojke su ostvarile pobjedu u gostima.

U subotu su odbojkaši u Gacku dočekali Mladost  iz Brčkog i iako su vodili sa 2:0 ipak su izgubili rezultatom 3:2, ali dobiti bod protiv najjače ekipe u ligi svakako je odličan rezultat. Ovu polu-sezonu odbojkaši završavaju na 4.mjestu prvoligaške tabele, a upravo su takav cilj zacrtali na početku sezone.Ispred njih su Mladost koja je nosilac na tabeli, kao i Kakanj i Radnik.

Ovog vikenda počelo je i Juniorsko prvenstvo RS za odbojkaše i odbojkašice. Momci su bili domaćini u utakmicama prvog kruga juniorskog takmičenja, juče su u Gacku dočekali ekipe iz Foče i Ljubinja. Prednost domaćeg terena podmladak MOK „Gacko“ nije iskoristio, od Fočaka su izgubili sa 3:2, a od Ljubinjaca rez. 3:0. Samim tim nisu se plasirali u drugo kolo takmičenja.

Odbojkašice Gacka nastavile su sa odličnim rezultatima, u subotu su u Bijeljini savladale Radnik sa 3:2, i rezultat govori da je ovo bila jedna teška utakmica za naš tim. Polu-sezonu su završile očekivano na trećem mjestu na tabeli i time takođe ostvarile postavljeni cilj, plasman u prvi dio tabele. Naše djevojke su od ukupno 33 boda osvojile 27 bodova.Bolje od njih su trenutno odbojkašice  „Bimal Jedinstva“ iz Brčkog i „BL Voleja“ iz BL.

I mlađe odbojkašice nastavljaju stopama prvog tima i zabilježile su dvije pobjede. Juče u Foči juniorke ŽOK „Gacko“ su u utakmicama prvog kola Juniorskog prvenstva RS pobijedile domaćina Foču rez. 3:1, a ekipu sa Pala tijesnim rezultatom 3:2.. Ovim pobjedama mlade odbojkašice obezbijedile su učešće u nastavku takmičenja.

MOK „Gacko“ I ŽOK „Gacko“ zajvaljuju se vjernim navijačima na srdačnoj podršci  na utakmicama koje su odigrane u Gacku. Zasluženo idu na odmor i odbojkaši i odbojkašice, sa takmičenjima nastavljaju u poslednjoj sedmici januara.