Požar između Stepena i Korita

Požari ne jenjavaju na prostoru naše opštine. Juče između 3 i 4 sata popodne izbio je veliki požar između Stepena i Korita i on je i dalje aktivan kaže zamjenik starješine Profesionalne vatrogasne jedinice Opštine Gacko Žarko Rudović.

Vatrogasci su od juče na terenu i bore se sa vatrenom stihijom. Rudović ističe da je na gaženju požara angažovan veći dio jedinice, odnosno 3 vatrogasne ekipe i 4 vatrogasna vozila, tako da im, prema njegovim riječima, na ovom dijelu terenu nije potrebna pomoć. Vjeruje da mogu kontrolisati situaciju iako su ugrožene kuće i stambeni objekti.

On kaže da je na planini Baba i dalje alarmantna situacija i da se požar širi ka sjeveru i prijeti da zahvati visoku kvalitetnu crnogoričnu šumu. Ipak zbog toga što ovdje nisu ugroženi objekti, iako je zahtjev za pomoć od helikopterske službe oružanih snaga BiH upućen prije nekoliko dana, do intervencije još nije došlo. Vatrogasna jedinica Gacko se tim povodom obraćala Regionalnom odjeljenju republičke civilne zaštite u Trebinju.