Praznična čarolija u Muzičkoj školi

U četvrtak 20. decembra održan je „Novogodišnji koncert“ Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ Gacko pred prepunom salom Parohijskog doma.

Koncert je otvorio simpatični hor pripremnog razreda izvodeći „Solmizaciju“, zatim su uslijedila izvođenja istrumentalista na klaviru, flauti, violini i harmonici, a za opersko pjevanje zaduženi su bili učenici solo pjevanja.

Hor starijih polaznika muzičke škole nastupio je sa pjesmama„Tamo daleko“ i „Oro se vije“, a oni su i stavili tačku na ovaj uspješan koncert za koji ističu u Muzičkoj školi da je bio najposjećeniji do sada.

Novoizabrana direktorica ove vaspitno-obrazovne ustanove Dragana Budalić je naglasila da škola u Nevesinju i Gacku broji 240 učenika i da je taj broj u porastu u protekle dvije godine.

Ona najavljuje i obnovu instrumenata koji su dotrajali i ističe da će svi odsjeci koji su do sada bili u Gacku i dalje funkcionisati uključujući i smjer gitare.

Učenike su pripremali nastavnici Bojo Milošević, Božidar Mićić, Miljan Gutović, Violeta Popadić, Jelena Čamur, Bojana Vrtikapa, Neda Tanasijević i Sonja Marković.

Tako je koncertom Muzičke škole Sveti Roman Melod počela novogodišnja čarolija u Gacku… Slijedi tonski prilog, a kompletan koncert slušaćete u okviru našeg Novogodišnjeg programa 31.decembra.