Предсједница Републике Српске у посјети „Дјечијем вртићу“  Гацко

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас ЈПУ „Дјечији вртић“ Гацко.

Малишани и њихове васпитачице из „Дјечијег вртића“ припремили су пригодан културно – умјетнички програм, а у име домаћина, обратила се директорица ЈПУ „Дјечији вртић“ Гацко Недјељка Достинић која се захвалила Предсједници РС  и општинској управи Гацко на помоћи и подршци у изградњи додатних просторија „Вртића“.

„Данас је велики дан за наш вртић и нашу дјецу, и наш град. Повод посјете је доградња вртића коју је Предсједница финансирала са 50 хиљада КМ. Данас смо обишли нови, дограђени дио и договорили сарадњу за убудуће, за одређене пројекте који су нама неопходни  у старом дијелу зграде“ – казала је Достинић, истичући да је дограђени дио спреман за наредну школску годину.

Начелник Огњен Милинковић истакао је захвалност на подршци коју је општинска управа Гацко добила од предсједнице и Владе Републике Српске за овај и друге пројекте.

„Потрудили смо се да испунимо захтјеве свих родитеља чија дјеца иду у „Вртић“, уз свесрдну подршку Предсједнице која је донирала скоро трећину средстава за доградњу „Вртића“. Сада идемо даље, за будућност наше дјеце и Републике Српске“ – казао је Милинковић.

Предсједница Цвијановић изразила је задовољство посјетом Гацку и оним што је урађено у „Дјечијем вртићу“, те најавила будућу сарадњу на обнови старог дијела зграде ове установе.

„Велико ми је задовољство да сам данас у Гацку и да сам могла да видим резултат нашег заједничког рада. Договорили смо се да у будућем периоду идемо у подршку Кабинета Предсједника РС ономе што је неопходно када је у питању реконструкција старог дијела зграде, али и на подршку која треба дође из нашег Фонда за очување животне средине а односи се на утопљавање зграде „Вртића“. „

Предсједница Цвијановић истакла је велику захвалност свим васпитачима који предано раде свој посао на добробит наше дјеце и читаве заједнице. 

Опширније у тонском прилогу: