Преображењски сабор у Автовцу

 Празник  Преображења Господњег   свечано је обиљежен у Автовцу.  Светој литургији у храму Св. Василија Острошког и Тврдошког присуствовао је велики број вјерника. Потом је уприличено  благосиљање  грожђа, традиција карактеристична за овај празник.

 Црквена општина Автовац,  која је организатор ове манифестације,  се потрудила да окупи велики број младих.   У порти храма уприличен је богат  културно-умјетнички програм у којем су учесвовали КУД „Зеленгора“, КУД „Сава Владиславић“, мушка пјевачка група из Удружења „Сава Владиславић“ те гуслари из Удружења „Тешан Подруговић“.

У спортском  дијелу програма момци су се надметали у витешким дисциплинама бацању камена с рамена и скоку у даљ. Организован је и турнир у малом фудбалу а за побједнике су обезбијеђене новчане награде.

Побједник турнира у малом фудбалу је ТР „Воћњак“ и овој екипи је припала награда од хиљаду марака. На „Купу Преображења“ другопласирана екипа је била „Невесиње путеви“ уз награду од 500 КМ, док је треће мјесто и 200 КМ освојила екипа „Невесиње“.