Пријем код начелника за златне кик-боксере

Након четвртог злата на самом почетку сезоне за младог кик-боксера Матеја Мучибабића и његовог тренера Веселина Ђуричића данас је уприличен пријем код начелника општине Гацко Огњена Милинковића.

Протеклог викенда одржано је Првенство Србије у Руми на којем је Матеј у дисциплини лоу-кик до 75кг, као млађи јуниор освојио злато. Првак Србије је у овој години постао и у Врњачкој Бањи у дисциплини к-1.

Освојио је и два Европска куп-а, у Београду и Сарајеву. Од прошле године наступа за Репрезентацију Србије, за коју се изборио за бронзу на јуниорском Свјетском првенству, што с поносом истиче.

Издвајања за спорт би требала бити већа, мишљења је тренер КБК „Тигар“ Веселин Ђуричић. Упркос скученом простору у којем тренирају и плаћају закупнину годинама стварају европске и свјетске шампионе. Присјетимо се Уроша Мучибабића освајача Свјетског куп-а, Милана Бабића-професионалног првака Европе и двије године заредом најбољег спортисте града. У питању су спортисти који су освојили бројне титуле за свој клуб и град што сада наставља Матеј каже Ђуричић и захваљује начелнику на пријему и подршци.

Начелник општине Огњен Милинковић каже да је КБК „Тигар“ клуб у више наврата био вишеструки првак РС и БиХ. Освајачи су балканских, европских првенстава, стизали до свјетских резултата, тако да је то клуб који је пронио славу Гацка, истакао је начелник. Слаже се да би издвајања за спорт из општинског буџета требала да буду већа. За ову годину издвојено је 250 000КМ. Милинковић обећава наставак изградње спортске дворане чиме би се ријешили бројни проблеми.

Кик-боксере очекује 15. јуна Свјестки куп у Будимпешти и припреме за Балканско и Европско првенство која ће се одржати у августу Турској.

Више у прилогу…