Pripreme za nastupe u KUD „Sava Vladislavić“

KUD „Sava Vladislavić“ broji već osam godina predanog rada na očuvanju kulturne baštine Gacka, Hercegovine i drugih srpskih krajeva. U više sekcija pripremaju se koreografije koje govore o bogatstvu našeg folklora.

I ove godine imali su više nastupa u Srbiji, a odmarali su se i družili i na crnogorskom primorju kaže koreograf Aleksandar Lečić.

Ipak najznačajniji su im ovogodišnji „Dani Save Vladislavića“ koji su prvi put održani u Gacku ističe Radomir Vučković iz uprave društva. U Crnu Goru će ubrzo opet jer 19. oktobra u Herceg Novom imaju nastup.

Potrebna su značajna sredstva da bi se sve navedeno realizovalo i kupile nošnje, a za to nisu dovoljne članarine i budzetska sredstva za koja u KUD-u kažu da su mala. Samim tim potrebna je pomoć prijatelja ističe Lečić.

Zadovoljstvo izražavaju i članovi grupe „Veterani“ koja je oformljena prije dvije godine. Neki od njih su prve korake kada je folklor u pitanju napravili u ovom društvu, a sada se pripremaju i za ozbiljne nastupe, naglašava član grupe Mileta Tunguz.

Bez obzira na godine, vrata KUD SV svima su otvorena. I to svakim radnim danom osim petka od 18h i 30 min. u SŠC „Pero Slijepčević“.