Problemi sa grijanjem u SŠC „Pero Slijepčević“

Rješenje problema sa grijanjem u SŠC Pero Slijepčević svima je u interesu, i djeci, i profesorima, i menadzmentu škole, ali i svim građanima Gacka, jer ovu ustanovu pohađa 420 đaka.
Da je hladno hladno je, jasno je svima koji uđu u prostorije centra, mada postoji razlika između prostorija. Direktor Aleksandar Purović kaže da grejni sistem iz 1972. godine ne može biti odgovarajući, da je ovaj problem decenijski, a naročito je produbljen, prije 15-ak godina, kada su dograđene nove prostorije.

Problem su ove godine usložile i skoro konstantne temperature u minusu, još od decembra, ali takve zime u Gacku su ipak nešto što je uobičajeno, a ne izuzetak. Purović kaže da se u ozbiljnije rješavanje ovog problema krenulo prije godinu dana i to nakon havarije, koja je pokazala ozbiljnost situacije.

Iako su nezadovoljni učenici juče napustili časove, nakon pokušaja da se održi 45-minutna nastava, ipak ni oni a ni nastavnici, nisu za prekid nastave. Podsjećamo prvog dana drugog polugodišta časovi su skraćeni za 10 minuta, drugog za petnast, a kada su u školi odlučili da održe nastavu bez skraćivanja, učenici su pokazali nezadovoljstvo. Purović tvrdi da je inspektor zaštite na radu, koji ih je posjetio, utvrdio da u pojedinim učionicama postoje uslovi za rad, jer je temperatura 20 stepeni, i da je tražio da se časovi vrate na 45 minuta.

djaci u jaknama 1 mlaki radijatori u SSC

Danas se u SŠC održavaju časovi u trajanju od 30 minuta, mi smo bili tamo, i razgovarali smo i sa djecom, koja moram reći stidljivo pričaju o ovom problemu, zatim sa direktorom Purovićem i predsjednikom Sindikata profesorom Milošem Šukovićem.

Postoje uvjeravanja da će se problem sa grijanjem riješiti sledeće sedmice, i da se o tome razgovara i danas na sastanku Savjeta roditelja. Sutra je Savindan, školska slava, pa se u školu svakako ne ide. Svečanog programa, koji je prema riječima direktora pripreman, neće biti jer će se nastaviti sa radovima. Slava će biti obilježena lomljenjem slavskog kolača u 11h.
Više detalja saznaćete u prilogu ispod teksta.