Промоција књиге „Приче у којима ћеш пронаћи оно што ниси ни знао да си заборавио“

 У Парохијском дому у Гацку у петак је одржана промоција књиге „Приче у којима ћеш пронаћи оно што ниси ни знао да си заборавио”, аутора Милана Бована.

Милан Бован је рођен 1982. године у Мостару. Средњу школу завршио је у Невесињу. За себе каже да се радије види у улози приповједача него писца. Бави се каменом, дрветом и ријечима као и сваки Херцеговац. Живи и ради у Подгорици.

Сав приход од продаје књига намијењен је обнови Саборне цркве у Мостару.

Гатачка публика показала је велико интересовање за ову књигу, а организатори промоције били су Културно – спортски центар и Црквена Општина Гацко.

Поздравну ријеч испред КСЦ-а упутила је Бојана Петковић, а вече је отворио народни гуслар Никола Бошковић. О књизи су, поред аутора, говорили пјесникиња Драгица Ивановић и професор свјетске књижевности Алексије Гргур.

Драгица Ивановић прочитала је једну од Бованових прича, и захвалила се аутору на лијепим причама и на лијепом поводу окупљања.

Аутор, Милан Бован истакао је како је шири контекст ове књиге важан, и да је на њега оставило највећи утисак то што му се јављају људи који, поред књиге, траже број жиро рачуна на који могу да узплате средства за обнову Саборне цркве. Казао је и да су његове поникле из ђедових каѕивања, а у Херцеговини је ђед – институција.

Алексије Гргур назвао је Бована чуваром језика Долине Неретве и изданком приповједачке традиције Петра Кочића и Бранка Ћопића, традиције у којој оживљава читав један потонули свијет племенитих и патријархалних горштака настањених на размеђу историје и митологије. Гргур је захвалио аутору и на томе што својим причама доказује да је и у измученој и израњаваној Херцеговини могућ срећан крај.

Гатачка публика показала је велико интересовање за ову књигу, а организатори промоције били су Културно – спортски центар и Црквена Општина Гацко.

Аудио-запис са промоције можете послушати у нашој емисији „У царству књиге“ која је на програму у четвртак у  13 и 30.