Промоција књиге“Атанасије:један животопис“ у четвртак 21.јула

У оквиру „Културно спортског љета Гацко 2022“  21.07. четвртак у Парохијском дому у Гацку (сала музичке школе) у 20 часова биће отворена изложба фотографија из живота епископа Атанасија, под називом „Твоје од твојих“,коју је приредио тврдошки јеромонах Теофил Петровић.

 Кроз црно-бијеле фотографије приказан је дио његовог живота довладичанства, други дио се односи на његову хиротонију, односно његово устоличење у Банату и у Херцеговини, а ту су и бројне фотографије којеприказују различите периоде његовог живота, са разним људима, из разних догађаја и служби.

 Исте вечери, које својим садржајем представља присјећење на блаженопочившег умировљеног епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија, биће  представљена и књига  „Атанасије: један животопис“, коју су приредили епископ западноамерички Максим и Љубиша Чеперковић, у издању новоосноване Задужбине владике Атанасија и Манастира Тврдош.

 Први дио књиге описује животна доба блаженопочившег умировљеног епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија. Након тога, кроз преосталих  девет дијелова овог издања, обухваћени су образовни, културни, социолошки и други аспекти, који су обликовали његову мисао и схватање хришћанског живота. Уз коментаре аутора овог дјела, књига Атанасије: један животопис  обилује цитатима самог епископа Атанасија, тако да, у ствари, највише говори он сам.

 О књизи ће говорити епископ  диселдорфски и њемачки Григорије, свештеник  Лазар Манигода и  теолог др Андреј Јефтић.

 Модератор вечери је мр. Алексије Гргур.