Промовисана књига „Ничији војници-у сарајевском паклу 1992.године“ аутора Жељка Пантелића

Синоћ је у читаоници Народне библиотеке промовисана књига „ Ничији војници –у сарајевском паклу 1992. године“ аутора Жељка Пантелића.“ Књига је својеврсни документ  злочина који је почињен над припадницима Југословенске народне армије  у  Добровољачкој улици  3.маја 1992. године. Пантелић је као официр ЈНА и припадник 65.моторизованог  заштитног пука  тешко рањен 2 .маја у касарни а  наредног дана  се нашао  у колони која се повлачила кроз Сарајево према Лукавици.

Књига је писана седам година и заснована је  на свједочењима  преживјелих виновника  догађаја  као  и на документацији Републичког центра  за истраживање рата, ратних злочина  и тражења несталих.

По ријечима Пантелића   ову књигу би требало   уврстити као лектиру  у  школском образовању  како  би остао траг о дешавањима у Добровољачкој  улици, јер  се у Србији све мање говори о овом злочину.”Да  су догађаји  с почетка рата вјерно приказани у књизи  потврђује и чињеница  да није забиљежена ни једна реакција  на њено излажење  са муслиманске стране “,подвукао је Пантелић.Књига је свјетлост дана угледала  средином прошле године.

Читаоницу  Народне библиотеке синоћ су  углавном попунили демобилисани војници  и представници  Општинске борачке организације.За организацију промоције побринули су се ОО Просвјете и Народна библиотека.

Опширније у тонском прилогу…