Протести у Ул. Стојана Ковачевића окупили грађане, полицију и новинаре-изостао одговор надлежних- Општине Гацко и РиТЕ Гацко

Вишемјесечни апели грађана Гацка из Улице Стојана Ковачевића још увијек нису били довољни да би им се обратили надлежни из Општине Гацко и РиТЕ Гацко.

Свима који живе у Гацку, а и шире, познато је да камиони који одвозе угаљ за Србију уништавају наше улице, стварају огромну буку, производе прекомјерну прашину „које смо иначе сви жељни“. 

Тим поводом на јучерашњем састанку заједница етажних власника из ове улице станари су били одлучни да блокирају улицу како камиони са угљем не би пролазили овом саобраћајницом. Незадовољниграђани окупили су се јутрос око осам часова на углу улица Стојана Ковачевића и Видовданске.

„Јутрос смо дошли, како што смо и најавили, да се окупимо како би покушали, да зауставимо тај камионски транспорт кроз нашу улицу. Међутим, овај пут смо извршили мирно окупљање и знак упозорења за налажење неке алтернативе,“ рекао је присутним медијима један од станара.

„Идући пут ћемо да обавијестимо све грађане Гацка, да заједно пробамо да нађемо алтернативу, ми не бранимо транспорт угља, ми бранимо кроз град и нашу улицу“, кажу грађани који поручују да ће бити истрајни.

Контактирали смо надлежне који се, за сада, нису јављали на наше позиве, када је у питању Општина Гацко, док се на наш телефонски позив јавио в.д.генералног директора Максим Скоко и рекао да ће се касније јавити.

Иначе, у уторак 2. јула представници ових заједница су упутили допис Општини Гацко и РиТЕ Гацко, као и Полицијској станици, да уколико не буде одговора на њихове молбе и покушај разговора са надлежним, биће принуђени на радикалне потезе, као што је планирана јутрошња блокада улице.

Грађани од блокаде улице нису одустали. Незванично су нам рекли да је Управа РиТЕ Гацко одговорила да тај пут није у њиховој надлежности, односно да су они надлежни до тзв. рудничке ваге.

Епилог је следећи, грађани су имали велико разумијевање за полицију, која се, како кажу, коректно понашала.

Уз објашњење начелника ПС Гацко, да би за блокаду пута било потребно поднијети посебан захтјев. И пошто увијек фали један папир, представници заједница етажних власника отишли су заједно са полицијом у станицу полиције.

Људи који су дошли су разочарани, не само чињеницом да се нико од представника власти није удостојио да их саслуша, већ и чињеницом да су изостали управо станари који су се иза кулиса највише бунили.

До нових информација толико. Чекамо нове, надамо се од надлежних институција.