Prvenstvo BiH u kik-boksu održano u Gacku

Pravi kik-boks spektakl održan je u subotu veče u punoj sportskoj dvorani u Gacku. Na trećem dijelu Prvenstva BiH koje je organizovao Kik-boks klub „Tigar“ Gacko nastupilo je 160 takmičara iz 35 klubova u disciplinama K-1 i lajt-kontakt.

Klub domaćin imao je pet predstavnika na takmičenju, a oni su osvojili 6 medalja, 4 zlatne i 2 bronzane. Matej Mučibabić se izborio za dva zlatna odličja u obje discipline u kategoriji starijih kadeta. Zlatni je bio i Obren Kovačević u juniorskoj kategoriji, u disciplini lajt-kontakt do 69kg. Andriji Govedarici i Aleksandru Miloševiću pripala je bronza.

Publika je gledala 7 finalnih borbi u najtežoj disciplini K-1 koje je započeo Matej Mučibabić nokautom protivnika u prvoj rundi. U završnici je briljirao Milan Babić koji je jakog protivnika iz Bihaća Rasima Alunovića dobio u rundama 3:0 i po osmi put zaredom postao seniorski prvak BiH u kategoriji do 75kg. U protekle 4 godine Babić nema konkurenciju u K-1 i lou-kiku.

Naši takmičari su imali odličnu podršku navijača, a na Prvenstvu nije nastupio osvajač Evropskog kup-a u Beogradu Uroš Mučibabić zbog povrede ligamenata.

Finale je otvorio predsjednik Kik-boks  saveza BiH Dragutin Papović. Trener kluba domaćina Veselin Đuričić bio je prezadovoljan uspjehom svojih kik-boksera i fantastičnom atmosferom koja je vladala u subotu veče u Gacku. Đuričić ističe da Milan Babić radi najljepši kik-boks u BiH, a nema adekvatne uslove za trening.

Najbolji klub na tatamiju je bio Kik-boks klub „Eagles“ Mostar, a u ringu „Flek Tom-Cat“ Tuzla. Takmičenje je bilo izborno za Evropsko i Svjetsko prvenstvo.

Generalni pokrovitelj Prvenstva bila je Opština Gacko a takmičenje su podržali i Hotel „Milica“, Kafe bar „Urke“ i T.R. „Tepa“.

Više u prilogu ispod….