Prvo mjesto Gačanima na Regionalnom takmičenju iz pružanja prve pomoći

Juče je u Nevesinju, u sportskoj dvorani, održano 24. Regionalno takmičenje u pružanju prve pomoći, sa realističkim prikazom povreda, stanja i oboljenja, za učenike osnovnih i srednjih škola Istočne Hercegovine. Prva mjesta osvojile su dvije ekipe Crvenog krsta iz naše opštine.

U konkurenciji podmlatka, prvo mjesto zauzela je ekipa Opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko. Druga je bila ekipa iz Trebinja, a treća ekipa iz Bileće.

U konkurenciji omladine, prvo mjesto takođe je pripalo Gačanima ,dok je drugo mjesto  zauzela ekipa iz Bileće a treće ekipa iz Nevesinja.

Pobjednicima su uručeni pehari, dok su ostale ekipe dobile diplome i zahvalnice za osvojena mjesta i učešće u takmičenju.

Na takmičenju je učestvovalo sedam ekipa – tri ekipe omladine i četiri ekipe podmlatka. Po ocjeni glavnog sudije takmičenja, dr Hristine Janjić Zirojević, pokazan je visok nivo znanja iz ove oblasti, a samo takmičenje ocijenjeno je visokom ocjenom.

Organizatori takmičenja bile su Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočne Hercegovine kao i gradska organizacija Crvenog krsta Trebinje.

Prvoplasirane ekipe, kako podmlatka tako i omladine, predstavljaće regiju Istočne Hercegovine na 24. Republičkom takmičenju u pružanju prve pomoći, koje će se održati u Palama.