Prvo radno iskustvo za 27 pripravnika

Načelnik opštine Gacko Milan Radmilović uručio je 27 Rješenja o pripravničkom stažu svršenim studentima ,koji će svoje prvo radno iskustvo sticati u opštinskoj upravi kao i u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština Gacko.

„S obzirom na to da smo razvijena opština,sami smo u ovom projektu i pošteno je da Vlada finansira one opštine koje nemaju kapaciteta i sredstava.Danas smo potpisali Rješenja o pripravničkom stažu sa 27 pripravnika sa završenom visokom ili višom stručnom spremom,oni će raditi godinu dana i steći uslove da polažu stručne ispite kako bi mogli ravnopravno konkurisati na tržištu rada.Mi plaćamo u neto iznosu od 370 maraka plus porezi i doprinosi.Osim ovih 27 sa 1. septembrom krenuće sa radom i nastavnička zanimanja,njih sedam-osam,a možda i svih deset koliko je konkurisalo“, ističe Radmilović i dodaje da postoji mogućnost da se naredni Konkurs za prijem pripravnika raspiše već u januaru naredne godine ako bude finansijskih mogućnosti.

Pripravnici nisu krili zadovoljstvo i zahvalnost  zbog pružene šanse za učenje prvih koraka u profesijama za koje su se obrazovali i nadaju se  da će im ovo biti ulaznica u svijet zaposlenih „na neodređeno vrijeme“.

 

Predstavnici Opštine Gacko

Pripravnici