Путовање за незаборав- чланови КУД-а „Зеленгора“ боравили у Португалији

Тридесет  чланова старије групе КУД-а „Зеленгора“ у периоду од 4. до 14 . августа гостовали су на 57. Међународном фестивалу фолклора у Португалији.

Фестивал је спојио љубитеље фолклора из свих крајева свијета, а чланови нашег КУД-а су на својим наступима показали богатство игара из наших крајева.

КУД  „Зеленгора“ се својим кореографијама представио у Порту, Гоувели  и Воузели, а наступ који ће сигурно навише памтити је испод моста Луиса I.

Са великим усхићењем и радошћу  причају о гостовању  у јутарњем програму  на португалској националној телевизији RTP1, гдје су показали да снага фолклора руши све језичке и граничне баријере.

Чланови КУД-а „Зеленгора“ су имали  прилику да се упознају и са знаменитостима Порта и богатом културом овог народа. Подршку локалне заједнице осјетили су на топлом и срдачном пријему код градоначелника Порта.

О овом путовању, као и тренутним активностима у КУД-у који броји стотињак чланова, разговарали смо са кореографом Сањом Митрић. Своје утиске из Португала пренијели су нам и чланови КУД-а Јелена Тепавчевић и Огњен Грубачић.

Опширније у тонском прилогу: