Радио Гацко обиљежава значајан јубилеј-30 година постојања и рада

На сједници СО-е  одржаној 7. децeмбра 1992. године, донесена је одлука о формирању електронског локалног информативног гласила. Експериментални програм је емитован двадесетак дана на ултракраткоталасној фреквенцији 88,1 MHz, а редовно емитовање програма је услиједило са првим данима 1993. године.

Током свих година постојања запослени у овом медију објективно и професионално су информисали слушаоце о свим актуелним темама везаним првенствено за општину Гацко, а потом и окружење из различитих сфера – привреде, политике, образовања, културе, спортa.

Захваљујући сајту Општине Гацко и веб страници Радио Гацка oд 2016. допрли смо до слушалаца на свим меридијанима.

Током  30 година Радио Гацко је постао истински јавни сервис грађана, са квалитетним информативним и маркетиншким услугама.

Носилац је дозволе за земаљско емитовање програма од стране Регулаторне агенције за комуникације БиХ. Програм емитујемо на ултракратком таласу фреквенције 90 мегахерца.

Повјерење и подршка који су нам свих ових година пружали наши слушаоци је велики подстрек за даљи рад а посебно чињеница да нам вјерују.

У годинама које долазе радићемо на професионалном усавршавању и техничком осавремењивању, ослушкујући и даље похвале, сугестије и критике наше вјерне слушалачке публике.

Поводом тридесет година рада Радио Гацка честитке су упутиле организације и колективи из Гацка, РС и Србије, колеге, удружења и велики број слушалаца.

Вечерас ће тим поводом бити уприличен и коктел у градском хотелу.