Radnici „Komusa“ stupili u štrajk

Radnici preduzeća „Komus“ danas su stupili u generalni štrajk. Prema riječima Milana Šupića, predsjednika štrajkačkog odbora, situacija u firmi je izuzetno teška.Radnici nisu primili četiri plate ,računi pristižu a  najteže je onima koji imaju kredite.

Šupić kaže da će u narednom periodu smeće odvoziti samo za potrebe preduzeća R i Te Gacko i izvinio se građanima koji uredno izmiruju obaveze. Naglašava da su prinuđeni na ovaj korak  jer je stanje u preduzeću kritično.

Za sutra je predviđena sjednica SO Gacko, a  Šupić ističe da će 50-tak radnika doći na zasjedanje kako bi pokušali riješiti životne probleme.Po njegovim riječima  preduzeće je u raspadu, novih kontejnera nema a nemaju sredstava ni za zamjenu guma na voznom parku.Problem je i veliki broj radnika a „Komus“  ih ima 75.

Odgovore na pitanja koje muče radnike “ Komusa“  potražili smo i od  direktora Aleksandra Maljevića.Direktor Maljević nam je rekao da je danas zauzet i da će na sva pitanja odgovoriti u toku sutrašnjeg dana.

U odjeljenju za finansije i društvene djelatnosti su nam potvrdili  da su planirana sredstva u budžetu opštine predviđena za ovo preduzeće za 2018. godinu 330 hiljada maraka.

Za prvih 10 mjeseci isplaćeno je 344. 900 KM  a sredstva su veća zbog duga budžeta iz ranijih godina.