Радови на кућама теку по плану

1о. јуна ове године пожар је прогутао двије куће у  насељу „Воћњак“ у Гацку. Данас, нешто мање од мјесец дана касније сазидане су куће за обје породице. У току су радови на кровној конструкцији и ако све буде текло по плану усељење ће услиједити за нешто мање од два мјесеца.Помоћ угроженим породицама Манигода и Шотра је пристигла од Општине Гацко, предузећа, првенствено Р и ТЕ Гацко и Термоградинга, грађевинских фирми и појединаца.  Допринос су дале и Црквене општине Гацко и Автовац, као и радници запослени у предузећима и установама на подручју наше општине.

Начелник општине Гацко Огњен Милинковић је истакао „ да смо показали са смо у овако тешким ситуацијама великог срца и спремни да се жртвујемо једни за друге“.

За  неколико дана куће ће бити под кровом а потом слиједе унутрашњи радови – каже Милован Рајковић – главни мајстор за грађевинске и лимарске радове, који је сакупио екипу људи за извођење радова а који своје дневнице не наплаћују.

Електрохерцеговина је донирала електро материјал а приватне фирме „Сафир“ и „Антикорозија“ испоручиле грађевински материјал по најповољнијим цијенама.Прилог испод фотографија: